top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Avocadoen har begynt å spire, hva gjør du nå?

Jeg vet at mange av dere har spiret deres første avocado stein i sommer, og det er så utrolig koselig synes jeg! Mitt første avocado tre er nå over en meter høyt, og ca halvannet år gammelt. Da jeg startet ante jeg ikke hva jeg skulle gjøre, så det ble mange google søk. Derfor tenkte jeg å gjøre det utrolig enkelt for dere, nettopp fordi det å vokse frem et avocado tre faktisk er utrolig enkelt.


Har du enda ikke prøvd å dyrke frem et tre av en avocado stein anbefaler jeg deg å lese dette innlegget først. Så, du satte avocadosteinen i vann, den åpnet seg på midten og ut kom både røtter og et lite tre. Hva gjør du nå? Jeg har nå spirt frem en haug av avocadotre og selv om det finnes mange metoder er dette metoden jeg trives best med. Jeg venter til jeg har litt røtter og til det er kommet frem et lite tre før jeg gjør noe som helst.

Jo mer røtter, jo bedre.

Mange spør om det hvite på røttene, jeg er litt usikker på hva det heter, men jeg har hatt det på absolutt alle mine avocado planter, og de er alle friske og fine. Bare la det være :) Miks jord og sand 50/50, ha det liggende klart. Legg så noen cm ren sand i bunnen av potten. Med pinnene enda på steinen setter du den i potten og passer på at de nederste røttene når sanden du har lagt i potten. Fyll inn med jord-mixen din rundt steinen, nok til at det dekker halvparten av steinen. Ta ut pinnene. Fyll på masse masse vann, la det bli en skikkelig god suppe. Potten din må ha god drenering (hull i bunn). La vannet renne fra seg litt, da merker du at jorden synker. Fyll på mer jord og mer vann. Slik holder du på til jorden har satt seg. Jorden skal til slutt dekke halvparten av steinen.

Jo mer søl du lager, jo mer retro blir potten din om du bruker terracotta. Jeg elsker jo den slitne looken på pottene. Når planten har fått rent fra seg anbefaler jeg at du setter den en plass hvor du ikke glemmer den. Nå i denne fasen ønsker planten å holdes fuktig, den vil ikke tørke ut. Vann den godt i tiden som kommer. Med god drenering i potten er det nærmest umulig å overvanne den.

Røttene til avocadoplanten vokser utrolig fort. Så allerede om noen få måneder burde du kjenne nedi jorden og sjekke om røttene har tatt helt overhånd og kanskje den trenger en ny ompotting. Er du heldig kan den stå slik over vinteren og du kan potte den om igjen til våren.


Lykke til!
7 204 visninger8 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page