top of page
Søk
  • nfl401

Begonia - Råd om stell

Gjesteinnlegg av Chris - @chrstars_plantgram Felles for de fleste begoniene er at de krever ganske nøyaktig det samme stellet. Godt indirekte lys, godt drenert jord og høy luftfuktighet. Rhizom begonia kan muligens foretrekke å drikke fra bunnen. Men personlig gjør jeg begge deler.

Til mine bruker jeg et substrat bestående av flere partikkelstørrelser. Torvbasert jord blandet med kompostjord, perlite, bark, knust løv, pimpstein og en liten dæsj sand. Denne blandingen holder lett på fuktigheten(som er viktig når det kommer til begonia), er luftig og gir planten masse oksygen. Om du vil bruke noe annet enn torv så er kokosfiber ett ypperlig alternativ. Næringsfattig men holder godt på fuktigheten uten å gjøre jorden søkk gjennomvåt.

På vinteren har jeg alle mine begonia på badet. Dette er fordi luftfuktigheten der er høyere enn i stuen med varmepumpe. I tillegg har jeg en mini luftfukter som står i ett stort glass med vann gående hele døgnet nå på vinteren. Luftfukter har jeg konstant på hele året ellers. Gjennom vinterhalvåret har jeg 2 gående. Men på sommeren ser jeg kun behovet for én i stuen. Når det kommer til lys så tåler de fleste begonia direkte sol når de står ute. Men inne kan solen gjennom vinduet bli for ekstremt. Så plasser den med godt indirekte lys, uten for mye direkte sol.

Er du nybegynner og føler du at du begynner å få grønne fingre? Har du fått kontroll på vannerutinen og lysbehovet til plantene dine? Er du klar for å prøve ut noe litt mer krevende enn Fredsliljen eller Smaragdpalmen du fikk i innflyttingsgave? Da kan jeg på det varmeste anbefale begonia! Her finnes det nemlig noe for enhver smak.

Føler du deg klar for å bli den stolte eier av en Begonia nå? Håper i hvert fall du føler deg litt klokere! - Chris. @chrstars_plantgram

2 327 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page