top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Beskjære Monstera

Du ønsker å beskjære Monsteraen din, enten for å rense opp i den, eller for å ha færre blader. Kanskje du ønsker å støtte den opp? Det du må huske på er at "veksten følger saksa" - som regel. Klipper du planten i moderstammen, vil den gi deg ny vekst der du beskjærer. Jeg opplevde at min plante ble sterkere da jeg beskjærte den. Jeg kuttet bare planten i to (på moderstammen). Veksten fulgte saksa, og den moderstammen som vokste ut ble sterkere hos meg. Skal du beskjære blader, må disse kuttes helt ned, ikke bare klippe av selge bladet. Klipp helt ned på stilken. Det vokser ikke ut nytt blad dersom du bare klipper av bladet og lar stilken stå. Mens du beskjærer kan du jo ta stiklinger som du kan sette i vann og gi til venner og familie. Slik klipper du da:


Du kan ikke gå veldig feil med beskjæring. Bestem deg for hva du ønsker å oppnå med planten, og beskjær deretter. Noen ønsker å ha en buskete monstera, noen ønsker å ha en som står oppreist. Noen vil ha den stor, andre ønsker å ha den liten. Husk at Monstera er en hurtigvoksende klatreplante, den må derfor jobbes med. Ønsker du å skape en stor og sterk Monstera? Dersom du støtter opp din Monstera, vil du med tiden merke at moderstammen blir tykkere og tykkere på toppen etterhvert som den vokser. Du kan kutte moderstammen i to, som stikling, sett toppdelen i vann, deretter jord. Da begynner du en plante som har tykk og sterk moderstamme, og gir ut store blad, helt fra starten.

24 466 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 kommentar


Karoline Thowsen
Karoline Thowsen
04 apr. 2020

Npr du skriver at du klippet moderstammen i to.. Hvor klippet du? Hvor mange blader hadde den ut fra moderstammen når du klippet den? Har jeg forstått riktig hvis du klippet moderstammen slik at toppbladet forsvant? Da blir monsteraen uten noen blader? Jeg har en ca 70 cm lang moderstamme med 2 ekstra blader ut fra. Har ønske om en monstera som din 😍😍

Gilla
bottom of page