top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Lyst på blanke blader?

For noen uker siden testet jeg Bladglans som jeg kjøpte på Plantasjen for noen usle kroner. Konseptet har vært her i mange tiår, og er ganske så enkelt. Spray på planten, og den skinner som aldri før. Gulvet blir glatt som is, og noen lårhalsbrudd har det nok vært opp gjennom tidene grunnet dette, men alt i alt, et glimrende konsept. Men hvor sunt er egentlig dette for planten? Jeg stusset da jeg måtte holde pusten mens jeg sprayet. Bladglansen består av diverse fettstoffer som sprayes med drivgass, og selv om dette kanskje ikke er enormt skadelig, kan det umulig være sunt.

Heldigvis finnes det sunnere og mer miljøvennlige alternativer til bladglans, laget av produkter du mest sannsynlig allerede har i hus!

Oobs! Dette gjelder planter med blader som har blanke overflater.

Skinnende monsterablader er jo så vakkert!


  1. Melk! Helt vanlig kumelk. Hell litt i et glass, ta en bomullsklut (ikke bruk mikrofiber), dypp i melken og begynn å vaske bladene med melken. Oobs! Hold deg til overflatene! Overflatene til planter har et vokslag som kan vaskes, men undersiden bør ikke motta annet enn vann. Vasker du bladene med melk vil dette tynne lage med melk etterlate et tynt fettlag som gir den berømte glansen, og siden dette er så tynt, vil det ikke lukte surt. Glansen opprettholdes ved vasking hver 14. dag.

  2. Øl! Jepp, øl! Brukes på samme måte som med melk, og her kan du gjøre en skikkelig hyggelig kveld ut av prosessen. Et glass til Monstera, et glass til deg. Skål! Glansen opprettholdes ved vasking hver 14. dag.

  3. Bananskall! Akkurat bananskall er jo godt for så mye, og deriblant for plantene! Gni innsiden av bananskallet mot bladene, og nyt glansen (du kan til og med gjøre dette på skinnskoa dine)! Plukk av dersom bananskallet etterlater seg fruktbiter. Glansen opprettholdes ved vasking hver 14. dag. Så, hvilken av metodene skal du prøve på dine planter? :)

2 970 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


ti_brumoen
Jan 24, 2022

Skulle ønske jeg leste dette tipset før jeg gikk i gang med å spraye plantene mine med bladglansen som jeg fikk i gave. Nå er hver dag en kamp om å holde seg på bena her da gulvet har blitt forvandlet til is. Så du har ikke tilfeldigvis et råd for å bli kvitt spraten på gulvet? Vet det ikke er helt ditt felt kanskje, men kanskje noen har vært like idiotiske som meg og har råd om hva man kan gjøre. har ikke helt lyst til å gå løs med gulvsliper som koster en formue heller for å redde tregulvet😅

på forhånd takk for alle råd😉

Like
bottom of page