top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Sett ut din gummifiken på våren

I begynnelsen av juli var vi på ferie i Romania, og noe som overrasket meg overalt hvor jeg gikk var at de fleste hadde sin gummifiken stående ute, og wow for noen planter.. jeg har aldri sett maken til vekst. Jeg spurte flere hvor lenge de har de ute, og de sier at så fort det er gode grader i været, setter de ut sin gummifiken, og det alle sa var at den vokser dobbelt så bra ute som inne. Så jeg gjorde litt research, og de har jo helt rett. Gummifiken trives jo selvsagt best ute! Nå har jeg hatt min stående ute i halvskygge i to uker, og min ekstremt stillestående gummifiken har fått et nytt skudd. Tilfeldig? I think not :)
Gummifiken (ficus elastica) er en ekstremt lettstelt plante. Her er mine stelletips: - Kjøper du en gummifiken på butikken; pott den om i god, levende jord - La den tørke godt ut mellom hver vanning. Vann den godt når du vanner den - Ikke la den stå i stekende sol - Ikke flytt den for mye. Denne planten liker best å stå på ett sted, flytter du den for mye kan den blir sur og slippe bladene. Den dør ikke, men blir bare litt gretten. Som meg i PMS uken. Beskjæring: - Veksten følger saksa. Ønsker du at den skal forgreine seg så rett og slett klipper du den der du ønsker at den skal få greiner. Noen ønsker å få greiner langt ned og skjærer den derfor langt ned. Noen ønsker å ha en lang stamme og greier på toppen, da beskjærer du den høyt oppe. Har du en gummifiken?

2 628 visninger3 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

3 Comments


irisinbar
Jul 24, 2019

Utrolig fine potter ❤️

Like

june.pedersen
Jul 23, 2019

Hvordan går det med paprika planten som du kjøpte ferdig? Alle bladene på min datt helt sammen. Jeg har pottet den om, og det står på kjøkken. Noen tips?

Like

marenhall
Jul 23, 2019

Kjøpte meg en for ca ett halvt år siden, har tatt stiklinger av den og har nå to nye planter. Vokser som bare det 👍🏻

Dette er bloggen jeg har ventet på, så utrolig gøy å lære og få nye ideer ang planter 😀😀

Like
bottom of page