top of page
Søk
  • nfl401

DIY; Fra søppel til skatt

For noen år siden, flyttet vi fra leilighet med hageflekk, til leilighet i tredje etasje, uten ute rom. Da vi flyttet, havnet ute pottene mine i hagen til mine foreldre, og der ble de forlatt og glemt.. Men så i år har vi flyttet igjen, til hus med hage, og ønsker oss selvfølgelig potter og fin hage, men vi har litt av en jobb på innsiden av huset og utsiden blir utsatt litt til. Men så minnet min gode mamma meg på at jeg hadde noen potter stående hos dem! Så da var vi rett på saken med å få de strøken og klar for terrassen igjen!

Som man ser, har ikke tid, være og vind vært snill mot pottene. Det var ikke mye med de som fristet til bruk. Inngrodde, skitne og ganske utslitte, men vi bestemte oss for å prøve å redde pottene fra søppeldyngen, før vi gav helt opp. Vi startet med høytrykksspyler og en masse, masse avfetting. Det trengtes flere runder med begge deler. Pottene var ikke særlig hvite lengre da vi hentet de, så det var behov for både spyling, skrubbing og rikelig med avfetting for å forsøke å få de så hvite som mulig.

Til tross for våre tapre forsøk og aldri så mye vasking, skrubbing og spyling, ble pottene omtrent 90 % rene og pene igjen. Så derfor bestemte vi at en runde med spraymalingen nok ble det beste alternativet.

Tidligere har jeg skrevet en liten guide til spraymaling, den kan du lese her. Begge pottene har blitt sprayet med Quick Bengalack i fargen Temperert. En potte har jeg hel-dekket for å gi en helt ny look, den andre har jeg sprayet litt ujevnt for å få litt "betong look". Får se hva jeg liker best, fordelen med spray er at man kan ombestemme seg og spraye i ny farge om man går lei!

Så istedenfor at pottene havnet i søppelet, har de nå fått nytt liv på terrassen vår. Etterhvert skal de få fine ute planter også, men foreløbig fikk strilitziaen og yuccaen låne de, på sommerferie utendørs. Etterhvert skal hele uterommet få seg en skikkelig fornyelse, men foreløbig har den lille terrassen vi har fått seg et lite løft med gamle potter og spray. Det kan vi like! Har du noe stående du kunne reddet? Noe som egentlig kan brukes, men som for tiden ikke ser så bra ut? Vi oppfordrer alle til å redde noe fra søppeldynga i sommer og dele med oss på instagram @Plantemagasinet. Og om du lurer på hvordan du kan flytte plantene utendørs for sommeren, sjekk ut innlegget @jungelespen skrev for en stund siden, her.1 759 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page