top of page
Søk
  • nfl401

DIY; Guide til spraymaling

Alt kan fornyes med spraymaling! Seriøst, jeg har sprayet alt mulig forskjellig, blant annet stoler, bord, potter, vaser, dekorgjenstander, papirholdere, lysestaker, gjerder, dører, tv benker, dørhåndtak, knagger, bokhyller, ja du skjønner tegningen. Jeg liker å endre farger og stil, også er jeg stor tilhenger av gjenbruk, så sprayen kommer frem både titt og ofte her.

Tenkte å dele med dere, min lille guide til spraymaling! Type spraymaling: Det første du må tenke på, er hvilken type spraymaling du trenger, til det du skal spraye. Her vil din lokale malerforretning være god å ha, om du er i tvil. Det finnes nemlig spraymaling til de fleste underlag, men du bør være sikker på at du har riktig spray til riktig underlag. Jeg personlig bruker helst Quick Bengalack til det meste, av erfaring vet jeg at den dekker og sitter. (Ikke reklame, bare fornøyd!). Forarbeid: Før du kan hive deg i gang med spraying, må du også sørge for å gjøre godt forarbeid. Vask alltid det du skal spraye godt med avfetting eller salmiakk. Puss lett om du tenker det nødvendig, f.eks om det du skal spraye er i tre, eller om det bør mattes ned før maling eller gi bedre heft. Forhold: Om du kan, spray alltid utendørs. Om det ikke er et alternativ, pass på at du sprayer i et veldig veldig godt ventilert rom. Alle vinduer på vidt gap og ikke velg et rom du skal gå å legge deg i rett etterpå. Dekk til vegger, gulv og lignende som du ikke ønsker det skal komme spray på. Jeg bruker gjerne en pappeske, for sprayen sprer seg mer enn man tror. I tillegg bør du unngå å spraye i steikende sol, da vil det tørke feil. Midtvinters kan det også bli litt dårligere resultat enn om det er jevn temperatur. Lurt tips: La det du sprayer tørke godt før du tar det inn i huset, ellers kan det lukte litt maling. Spraye: Første råd, følg instruksjonene på boksen. De kan variere litt, om du bruker et annet merke, eller en annen type spray. Jeg tar her utgangspunkt i universalspray fra Quick. Rist boksen godt før hver bruk. Hold sprayboksen ca. 30 cm fra det du skal spraye, og spray litt "på kryss og tvers". For å unngå renninger, er det best å spraye lett lag, for lag og la det tørke ihvertfall 30 min mellom lagene. Fortsett til det du skal spraye er dekket helt og du er fornøyd med resultatet. Og det beste? Om du to uker etterpå er lei av fargen? Bare spray tingen igjen!

Effekt spray: Siste tips fra meg, det finnes mange forskjellige effektsprayer i tillegg til fargesprayer. Med de kan du få gull, sølv, glitter, granitt, rust og mange flere effekter. Så bruk gjerne sprayen til å få f.eks gamle dekorgjenstander til å passe inn i ny stil!

Våger du deg utpå et prosjekt med spraymaling nå? Tag gjerne @plantemagasinet og @nathaliefli i dine prosjekter så vi får se hva dere finner på med spraymalingen. Ingenting er så gøy som å inspirere hverandre!

2 898 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page