top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

DIY; Planteskap - fra gammelt til nytt!

Vi er tre søstre, og Elaine er den som mest handy av oss. Vi har alle fått våre sider fra våre foreldre, men Elaine har definitivt fått mest fra pappa, som var vår handyman som fikset og bygget alt. Jeg spurte Elaine om hun ville lage et innlegg her på Plantemagasinet. Hun skal nemlig hjelpe meg å fikse opp møbler jeg kan ha i det nye huset til plantene mine. Flaks for meg skulle hun akkurat til på et prosjekt, og hun ønsket å skrive dette innlegget til pappa, som vi mistet til kreft for snart fire år siden:


"Kjære pappa

Jeg er så heldig å få gjesteblogge på bloggen til Belinda, dette hadde du likt pappa.

Først, da hun spurte meg, fikk jeg litt panikk og tenkte hva i alle dager kan jeg bidra med her?

Tankene suste. Det er påske og du har vært i tankene mine hver dag gjennom denne påska.

Sola skinner like sterkt som den gjorde den dagen du forlot oss.

Ekstra sterkt disse dagene faktisk, og derfor ønsket jeg å skrive et innlegg rettet til deg pappa.

Fra jeg var bitteliten gikk jeg i hælene dine, alt du gjorde ville jeg lære meg, og jeg har lært mye. Alt fra å skru på VHS spilleren til å pusse opp bad, være litt elektriker, litt snekker og litt alt mulig’mann’ som du var. Du var min store helt og du kunne alt.


Jeg fikk et våpenskap av deg for en god del år siden, som din bestefar, altså min oldefar, hadde snekret, og dette vil jeg nå pusse opp.Lakken var gul, det var ikke så fint lengre, så jeg tok det med ut i sola, demonterte det og pusset som en gal, takk gud for pussemaskin sier jeg bare.

Treverket kom mer og mer frem og det ble bare finere og finere. Det tok meg 3 dager å få bort all lakk og pusse det jevnt, men etter tre dager kunne jeg endelig lakke over det med en matt lakk som beholdt fargen i treverket.Oldefar har brukt furu som materiale, noe jeg synes er knall fint, og nå kunne jeg montere det sammen igjen, få det inn i stua og sette inn vinglass og dekorer med litt planter.


Det var ett våpenskap, men har nå blitt ett fint lite vinskap eller planteskap, vi får se.Tenk hadde du vært her nå pappa, du hadde vært "stolt som en hane", som du alltid sa.

Du hadde ringt meg daglig for å høre hvordan det gikk med skapet og hva planen min var for dette. Jeg savner deg.


Nå er skapet ferdig og jeg får ikke vist deg det, men jeg håper du følger med <3

Glad i deg pappa, alltid. - Elaine.1 965 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page