top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Foxtail Fern | For nybegynnere

Da jeg kjøpte denne planten hadde jeg aldri trodd denne skulle være så enkel som den har vært, men dette er altså en plante du lett kan gå til innkjøp av, selvom du ikke er kom ut av ditt mors liv med grønne fingre og gartner sertifikat.


Jeg kjøpte to stk Foxtail Fern (Aspargus Denisflorus) da jeg først fikk tak i den, og for å teste litt for dere, pottet jeg om den ene i kompostjord og den andre i Torvfri blomsterjord fra Plantasjen. Den som som stod i kompostjord fikk kun vann, den som stod i blomsterjord fikk også gjødsel 2-3 ganger i mnd nå gjennom vekstperioden. Den som stod i kompostjord vokste senere, men mer kompakt, enn den som stod i blomsterjord som vokste fortere, men fikk ikke de karakteristiske tjukke armene. Dog er de akkurat like pene, i mine øyer.


---

Så hva krever denne planten? Helt ærlig.. svært lite. Jeg har hatt mine stående i masse sol, i lite sol, de har fått tørke ut, de har fått dusje, og de har fått masse vann. Uansett hva jeg har kastet mot de, har de taklet det utrolig bra, så jeg vet nesten ikke hva jeg skal si her av stell, så den tåler så mye. Vann den når den er tørr (stikk fingeren ned i jorden og kjenn etter) og la den få så mye lys som mulig, uten den sterke direkte solen. Blir den for tørr, drøsser den litt. Da lar jeg den stå på badet i dampen av dusjen en stund.


---


Da jeg kjøpte plantene så de slik ut:


Etter noen uker begynte de lange armene å vokse seg til:

Og under her kan du se forskjell på kompaktheten i armene (heter det "ARMENE"?!) på den som stod i kompostjord, og den som stod i blomsterjord:

Nå skal det sies at jeg ikke har hatt denne planten gjennom vinterhalvåret enda, men gjennom vår og sommer er dette en av mine desidert enkleste planter. Woho!


1 626 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Thale Kristin Årvik Gudmundsen
Thale Kristin Årvik Gudmundsen
Sep 20, 2020

Står denne tett i potte eller med mye plass?

Like
bottom of page