top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Fra knekkebrød til solsikke

Vi spiser mye knekkebrød i hus, derfor startet jeg for noen måneder siden å lage de selv, slik at jeg vet at vi alltid får i oss gode råvarer. De matvarene vi spiser aller mest av lager jeg som regel selv. Hvorfor snakker jeg om knekkebrød? Jo, fordi i denne knekkebrødmiksen min er det mye frø. Du vet, de økologiske posene du kjøper på butikken. Jeg mikser linfrø, sesamfrø, havregryn, gresskarkerner og solsikkekjerner. Så tilsetter jeg vann og lar det stå over natten. Og her kommer jeg til saken; tidligere i sommer da jeg skulle helle knekkebrødmiksen på bakepapir for å steke de, la jeg merke til at en av mine solsikkekjerner hadde begynt å spire. På den tiden hadde jeg et ingefærprosjekt på kjøkkenet. Jeg hadde satt en ingefærrot i jord, og uten å tenke meg om tok jeg opp den lille solsikkekjernen fra knekkebrødmiksen og satte den i jorden ved siden av ingefæren. Så glemte jeg den. Den har stått ute i sommer, og plutselig nå vokser det opp en stor solsikke!


I tillegg kan du se at ingefæren også har gitt ut et lite blad nå, selvom jeg er redd solsikken tar mest av energien fra jorden. Dette er hverdagsglede for meg. Dyrking gjort enkelt :) Har du lyst å prøve det selv? :)

1 478 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page