top of page
Søk
  • Forfatterens bildeCecilie Jakobsen Espeland

Grønt er skjønt på kjøkkenet

"Med grønn som favorittfarge er du praktisk, jordnær og stabil. Du gjør alt du kan for å få balanse i eget liv og lærer fort. Du er jordnær og søker sikkerhet. Håp, harmoni og balanse er også tre stikkord for den som virkelig elsker grønt!"

Jeg kjenner meg igjen i mye av dette. Og jeg er sikker på at det er derfor det kribler i magen når jeg ser at det spirer i kjøkkenkroken, eller at sitrontreet har fått en ny blomst. Da blir jeg så glad!


På kjøkken-øya har jeg plassert en stor underskål som egentlig hører til en potte. Denne har jeg brukt som et samle-fat. Her studerer jeg vekst hver morgen. Jeg har samlet en stikling i vase, noen gulerot-spirer og noen frø jeg har sådd, som senere blir til sommerblomster.


Spirer trenger mye vann og oppmerksomhet, så derfor er det praktisk og fint synes jeg, å ha disse plassert der jeg er hver morgen. Hvis det er overskyet ute, setter jeg fatet bort til vinduet sammen med sitrontreet slik at de kan få mer lys.
Det å nyte en kopp kaffe på morgenkvisten er viktig for meg. Men uten planter på kjøkkenet tror jeg ikke det hadde vært det samme. Ubevisst mediterer jeg med en kopp kaffe i hånden. I disse dager er rutinene snudd litt opp ned, men å stå opp litt før resten av familien gir meg mye ro og energi til resten av dagen.


Hva gjør du for at dagen din skal bli fin?


Har du noen favoritt-planter til kjøkkenkroken din eller der du er på morgenkvisten?


Klem fra Cecilie

@cecilieespeland


970 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page