top of page
Søk
  • Forfatterens bildeTante Linda

Hagen blir til mens du går

Det tar tid å lage en hage med alt det man drømmer om.


Om du drømmer om en «picture perfect» type hage, eller en mer tilfeldig hage så går det uansett fort noen år (for meg 15 til nå, og jeg føler at NÅ begynner det å gå seg til). Det som har vært viktig for meg, er å ha planter jeg syns er vakre, fargerike og veldig gjerne noe som bier og humler elsker. Og jeg mååå ha noe som dufter! For eksempel så er jeg veldig glad i noe så vanlig som Lavendel. Elsker lukten, og når jeg klipper dem, helst hver mars mnd, så lukter det nydelig. Og humlene elsker dem! Kryp timian er noe jeg MÅ ha. For meg er det barndoms minner, mamma pleide alltid å ha hagemuren full av kryptimian, som også lukter nydelig og tiltrekker seg masse humler og bier.


Jeg liker best at hagen blir til mens jeg går, og da tar det noen år. Foran huset har jeg bedd som har formiddags sol. Der er har jeg en busk av duftsjærsmin (hvite blomster), praktgullbusk (gule blomster før bladene kommer), en tidligblomstrende rosa/gul rododendron, en blå hage hortensia, to stk The fairy rose Pink, en syrin Sensation, en sommerfuglbusk, og lavendel. Da jeg plantet alt dette, så var de små og puslete og jeg måtte vente noen tålmodige år på virkningen. Nå har alt vokst opp for lengst, og det er alltid noe som blomstrer. Pluss at det virker som et skjerm ut mot veien, en vakker skjerm istedenfor en levegg ,eller en vanlig hekk. Noen av disse vekstene blir høye, noen er lave, og det gir en sjarmerende utseende. Under buskene kan du ha kryp timian eller vårfloks for eksempel. Det er masse å velge i.


Jeg må innrømme at planlegging ikke er min sterke side når det gjelder hagen, mye er impulskjøp, mye er barndomsminner-måha, og noe har en hensikt for eksempel å fylle inn i glisne deler rundt busker, eller kanskje at de holder noen typer udyr borte fra nabo planten. Igjen, så lærer man mens man går ☺ Men det viktige er at hagen skal gi deg GLEDE. Når februar er over, og snøklokkene er på plass, da vet jeg at det nærmer seg tiden da jeg kan begynne i hagen. Jeg elsker lukearbeidet! Noen finner ro i en joggetur, skogstur osv. Jeg finner min fred og ro i hagen. Der kan jeg la tankene vandre og stresset bare glir av meg.

Senere skal jeg skrive litt om hvilke planter du enkelt kan formere selv, og få masse gratis planter i hagen din ☺


Dette bildet er tatt i dag, sånn ser det ut akkurat nå :)512 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page