top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Har du handlet mye planter i det siste?

Har du handlet mye planter i det siste? Jeg vet at korona, ferie, hjemmekontor og et stadig økende antall superinspirerende plantekontoer på instagram har gjort at mange nå sitter med mange nye grønne venner. Så til du som har handlet masse planter i det siste, her er noen tips;

  • Sjekk plantene nøye for skadedyr! Gjør noen google søk og lær deg de vanligste; trips, spinnmidd, ullus, skjoldlus (du kan også lese om dette her). Lær nøye hva disse er, og hvordan du kan bekjempe de.

Har du et skadedyrfritt hjem, er det lurt å sette alle planter i karantene i et par uker når du får de hjem, i tilfelle de har med seg noen skadedyr du ikke oppdager før det er for sent.
  • Pott om! Eller, sjekk røttene. Lirk planten din ut av innerpotten den står i, og sjekk røttene. Er de veldig synlige? Da ville jeg pottet om nå slik at planten har næring til å overleve til neste år. De fleste planter du kjøper i butikken har næring nok til å overleve maks et år (i min mening). Du merker at planten blir blass og blek i bladene når den har spist opp næringen sin.

  • Lær navnene på plantene dine! Og lær hva planten din trenger av lys, vann, luftfuktighet og generell kjærlighet. Prøv å lær deg hvilke signaler planten din sender deg når den er tørst, sulten, får for mye lys, får for lite.. etc. For eksempel kan noen planter få brune kanter når de står for tørt. Andre blader krøller seg av samme grunn. Noen får gule blader når de har fått for mye vann, etc.

  • Kjøp store potter! Da kan planten vokse i potten sin. Det er så kjedelig å kjøpe en potteskjuler som passer perfekt til planten som den er nå, men som er for liten så fort du har pottet om planten din.

  • Bestem deg for hvilken type jord du ønsker å ha planten din i! - Vil du la dine grønne venner gro i kompostjord? Da ville jeg lært meg hva dette er, og hvordan man får best resultater her. - Vil du gro dine venner i "vanlig" jord og bruke gjødsel? Sett deg inn i hvilken næring planten din trenger, hvor ofte den trenger det, og hvor mye den skal ha. For mye gjødsel kan brenne røttene. For lite gjør planten din blek og trist. - Vil du ha dine fine venner i semi-hydro? Lær alt om dette, og bli skikkelig god på det! Det finnes mange flotte mennesker på nett som bruker mange forskjellige metoder som du kan følge. Bruk litt tid, og finn metoden som passer deg best! Masse lykke til! <3

4 239 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page