top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJungelespen

Hvordan bekjempe hærmygg og fluer naturlig?

Bradysia paupera, bedre kjent som hærmyggen, er noe de fleste planteiere vil oppleve som en stor plage. Hærmyggen er kjent for å etablere seg i jorden til planten din hvor den legger egg som blir til larver og til slutt ender opp som en plagsom flyvende hærmygg. De følger ofte med planten du akkurat har kjøpt eller i jorden du akkurat har brukt til ompotting. Jeg har så mange planter i dyrketeltet mitt at hærmyggen stadig dukker opp på nytt. Heldigvis finnes det noen metoder som kan hjelpe for å bekjempe hærmygg og fluer!

Drosera Capensis er vel den mest effektive kjøttetende planten mot hærmygg og fluer jeg har vært borti til nå!

Kjøttetende planter kan være effektivt mot hærmygg

Kjøttetende planter er en god måte å bekjempe hærmygg og fluer på! Akkurat nå har jeg tre kjøttetende planter. Jeg har én Sarracenia Purpurea som jeg tidligere publiserte et innlegg om på Instagram, og to forskjellige Drosera-sorter. Sarracenia Purpurea er effektiv mot hærmygg og fluer, men langt mindre effektiv enn én Drosera! Drosera Capensis er vel den mest effektive kjøttetende planten mot hærmygg og fluer jeg har vært borti til nå. Etter bare to dager, hadde den cirka 100 hærmygg fanget i de slimete trådene på planten. Jeg anbefaler å sette Drosera'en i det vinduet du opplever flest hærmygg og fluer og deretter flytte den til et nytt vindu når du merker nedgang.

Sarracenia Purpurea har små hår inne i de lange begerne. Disse hårene gjør at det blir vanskelig for insektene å komme seg ut igjen. Inne i begeret er det vann, syre og «enzymer» som insektet drukner i og etterhvert blir tatt opp av planten som næring.

Fluepapir fungerer også bra mot hærmygg og fluer. Jeg har selv plassert fluepapir på jordoverflate til plantene mine.


Fluepapir fungerer også bra mot hærmygg og fluer. Legg fluepapir på jordoverflaten til plantene dine og du vil raskt se at fluene setter deg fast i papiret. Bruker du fluepapir og skaffer deg en Drosera, er du godt i gang med å bekjempe hærmygg og fluer!


Om vi noen gang kommer til å få"hærmygfrie" planter, tviler jeg på. Den vil alltid være der, men du kan alltid gjøre det som må til for å redusere mengden.

Fluepapir og disse kjøttetende plantene fås kjøpt hos de fleste hagesentre.


Du finner meg på Instagram under @jungelespen!


5 849 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

2 comentários


Line Hverven Engemoen
Line Hverven Engemoen
31 de mar. de 2021

Har oppdaget noen hærmygg i en av plantene mine. Jeg har også to nye planter, en Alocasia zebrina og en paperomia rain drop som jeg hadde tenkt å potte om. Lurer på om det er dumt å ompotte når jeg har oppdaget hærmygg i en annen plante? De tiltrekkes jo av fuktig jord, og det er jo vanskelig å unngå når man potter om.

Curtir

Camilla Ø Skoland
Camilla Ø Skoland
03 de mai. de 2020

Dette var veldig nyttig:) Tusen takk!

Curtir
bottom of page