top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Hvordan få shiny blader

Titter du noen gang bort på Monstera planten din og lurer på hvorfor den ikke skinner like fint som de på Instagram? Det gjør jeg og. Hemmeligheten er ganske enkel; planten må vaskes. I tillegg til at bladene ser mye penere ut når de er vasket, er det også bra for planten å bli vasket. Bladene er nemlig dekket med yrsmå hull som heter stomata, litt sånn som vi har porer. Gjennom stomata tar planten opp næring fra fukt i luften og solen blant annet. Dersom bladene er dekket av støv, klarer ikke planten ta opp rikelig med næring. Den kveles, rett og slett. Så wash your leaves, folkens! Jeg bruker en bommulsklut (mikrofiber blir for hardt), med vann på. Er jeg i et crazy shiny mood så tilsetter jeg litt grønnsåpe i vannet.

Øverste bildet her er planten rett fra butikk. Ser dere de hvite flekkene? Det er grunnen til at jeg sprayer mine planter med regnvann. Jeg tror nemlig de hvite flekkene der er kalk, de oppstår hver gang jeg sprayer plantene mine med vann fra springen, slik de gjør i butikken. Så når jeg får planten hjem i hus vaskes bladene noen ganger, og sprayes kun med regnvann. Da holder de seg skinnende og vakre.

Voila!

11 376 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page