top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Hvordan stelle et pengetre

Pengetre, eller Jade plant som det egentlig heter, sies å være magisk. Jeg har ikke merket mye til magien, men jeg ser likevel på dette treet som noe ekstra. De fleste av dere kjenner nok denne planten som en liten bord-plante, og ikke som et massivt tre. Dette treet er over 40 gammelt, har avlet en haug av stiklinger, og er den fineste og mest spesielle planten vi har.

Slik steller jeg vårt pengetre: Vann: Dette er litt tricky synes jeg. Planten må ikke tørke ut, men heller ikke vannes for mye. Jeg stikker fingrene i jorden så ofte jeg kan, er det tørt der nede vanner jeg, er det fuktig, venter jeg litt til. Nå på sommeren får det oftere vann. Når planten mister blader eller får flekker på bladene betyr det at den har fått for lite vann. Lys: Dette treet trenger masse lys for å vokse, jeg har det derfor stående rett foran et vindu som gir lys hele dagen, men ikke direkte sollys. Planten får ingen gjødsel, men god, levende jord. Jeg mangler en underskål og har lagt aluminium under for å beskytte gulvet. Viser seg at det ikke er så alt for lett å finne underskål til en såpass stor terracotta potte, men hvis noen har tips, hyl ut! Hva er den mest spesielle planten du har i hus?

7 921 visninger12 kommentarer
bottom of page