top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Hvordan ta vare på din Sløraspargus

På grunn av sitt engelske navn, Aspargus fern, trodde jeg lenge at dette var en bregne. Det er det altså absolutt ikke. Det latinske navnet er Aspargus plumosus, og planten kommer opprinnelig fra Sør-Afrika. Denne planten er utrolig dekorativ, og den vokser fort ved å sette ut lange tynne strå, som deretter fylles med de karakteristiske dunaktige grenene som nesten ligner fjær.

Sløraspargus trives aller best i skygge, såpass at du gjerne skal passe deg for å sette den i godt lys. De delikate små grenene brennes fort, og planten tørker.

Sløraspargus vil ikke tørke, så er du av typen som ofte glemmer å vanne plantene, er nok ikke denne noe for deg.

Husk at selvom planten ikke liker å tørke ut, liker den heller ikke å overvannes. Plassér planten et sted du ser den ofte, og kan holde et øye med den. Jeg dusjer mine planter ca én gang i uken i lunket vann. Du kan selv velge hvor lenge du ønsker å dusje plantene dine, så lenge de får renne godt fra seg etterpå, har det ikke så mye å si. Blir planten din gul? Da får den ikke nok lys, eller vann.

Denne planten liker å stå litt tett i potten, så du behøver ikke potte den om før du ser at røttene kryper ut av hullene under potten. Pott den om i maks to pottestørrelser opp.


Vil du ta stikling av din sløraspargus?

Da kan du dele planten opp ved ompotting, da kutter du av klynger med kniv, og prøv å bevare så mange røtter som mulig. Plant så direkte i jord, og behandle stiklingene som du behandler moderplanten.

Jeg er helt besatt av denne magisk vakre planten, og skjønner godt hvorfor den holder på å bli en hit i så mange menneskers interiør. Den er vakker, lettstelt (om du bare har et våkent øye) og overlever ofte lett på soverom og bad. PS. Har du ikke vindu på badet, men vil gjerne ha planter der? Ta plantene ut i et rom med godt, indirekte lys om morgenen når du dra på jobb, og sett de tilbake igjen når du kommer hjem. Problem fixed!
4 503 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Maja Hesjedal
Maja Hesjedal
Jul 10, 2020

Elsker denne! Skal den få litt næring/gjødsel om sommeren?

Like
bottom of page