top of page
Søk
  • nfl401

DIY; Kjedelig potte blir ny!

Noe som gikk igjen da vi hadde spørsmålsrunde på instagram var spørsmål om fornyelse, endring og maling av potteskjulere. Så derfor tenkte jeg å tipse om noen måter å nettopp, fornye, endre og male potter. Først i dag, skal jeg endre en potte som ble litt for glossy hos oss, til en potte som passer perfekt inn! Utgangspunktet var denne beige, glaserte orkidepotten som ikke lenger passet inn, etter vi flyttet. Vi har gått fra å bo i en leilighet til et hus med grønn hage, og da ønsket vi å bytte litt stil interiørmessig, til den mer naturlige og duse skandinaviske stilen. Dermed ble denne potten rett og slett for klassisk og glossy. Men mer om interiørstiler senere, la oss spraye!


Potten skal få seg en runde med effektspray fra Biltema så den blir mattere og mer naturlig. Første å huske om du skal spraye noe er at du bør gjøre dette i et veldig godt ventilert rom eller aller helst utendørs. Videre bør du dekke til bakken/gulv og vegger. Jeg pleier å sette det jeg skal spraye oppi en pappeske, så blir det mindre søl.

Husk også å ikke spraye i minusgrader eller steikende sol, da tørker det feil.

Følg instruksene på boksen, de kan variere fra merke til merke og type til type.

Om du skal bruke effektsprayen på en potte som du synes har feil farge, må du også spraye den i fargen du ønsker først, effektsprayen har ingen farge, bare effekt. Denne potten som jeg fornyer var riktig farge til stilen, men for glansfull.

Jeg er så fornøyd med resultatet! Potten passer mye bedre inn hos oss og har fått nytt liv en god stund fremover også. Alltid fint å ikke kjøpe nytt. Det er også et hot tips og tråle loppemarkeder og bruktbutikker, der er det ofte mange fine potter som gjerne blir enda finere med litt fornyelse!

Så hva tror du? Vil du prøve å fornye en potte selv?


1 224 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

댓글


bottom of page