top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Klippe små blader

Må du klippe de små bladene på Monsteraen din? Nei. Du ikke gjøre noe som helst. Men, de små bladene nederst på planten din er som regel de eldste (ikke alltid, så følg med), og disse bruker planten litt for mye energi på å bruke opp. Jeg har derfor klippet de av, helt ned på stilken, for at planten skal bruke mer energi på å gi meg nye store blader heller.

Når du klipper kan det være lurt å følge litt med. Noen av disse små bladene er nemlig mini monsteraer! Altså; monstera avleggere. La meg vise hva jeg fant inni min monster Monstera!

Ser dere forskjellen? :)

Det til venstre her er altså en avlegger. Den har ingen luftrøtter enda for den er så liten, men den har bittesmå noder nederst. Når jeg da setter denne i vann, vil det dannes røtter fra de nodene. Etter noen uker i vann når den har fått godt med røtter, vil jeg nok plante den direkte i en terracotta og gi bort som gave neste gang jeg er invitert på middag eller har besøk. Stilken kan også settes i vann som pynt, og du kan til og med være heldig at du får røtter på den, men den vil ikke vokse til en ny plante, slik som avleggeren vil.


15 759 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page