top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Lag julegavene nå!

Jeg har i noen år nå syntes at julen kan ta litt av rent gavemessig. Det som skal være en magisk høytid med de man er glad i, fylt med mat og kos, blir ofte til et pengehysteri uten like, og for min del kvalte det mye av kosen rundt jul. I fjor hadde vi "regifting" som tema i vår familie. Det vil si at vi gav bort noe vi allerede hadde hjemme, som de rundt oss gjerne ønsket seg. For eksempel har jeg lenge hatt en bok om livet til Coco Chanel, som mamma har kommentert hver gang hun har vært hos meg. Denne fikk mamma til jul av meg, mens jeg fikk klær fra hennes garderobe som jeg har siklet på. Det kostet oss ikke en krone, og hele hysteriet rundt julen forsvant. Jeg fikk fortsatt gleden av å kjøpe noen gaver til de som ikke var med på vårt regifting konsept, men jeg slapp hysteriet.

I år ønsker jeg å ha DIY og personlig som tema, og siden jeg er så glad i planter, blir det nok noe grønt under treet.

Denne uken har jeg testet det å male potter med teksturmaling, ved å blande natron eller bakepulver inn i malingen. Resultatet ble helt nydelig, og da jeg plasserte en stikling fra gullranka mi oppi, skjønte jeg at her sitter jeg på en kjempeflott og personlig gave.


Så har du lyst til å starte på årets julegave nå, så foreslår jeg følgende: - Ta stiklinger! Har du gullranke er denne genial å bruke. Klipp av en "arm", fjern de nederste bladene, og sett i vann slik at vannet dekker der du fjernet blader nederst. Her er det noder som vil bli til røtter i vann. Når røttene er kommet etter noen uker, setter du i jord. - Mal potter! Jeg hadde maling til overs fra da vi malte hjemmekontoret i høst, og brukte denne. Malerkoster fant jeg billig på Rusta, og kjøpte inn endel. Bland inn litt natron eller bakepulver i malingen dersom du ønsker mer tekstur på pottene. På bruktbutikken fant jeg mange potter til 10-15 kroner som jeg kjøpte med meg, og skal male gjennom høsten. Tada! Hva tenker dere om slike julegaver?

706 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page