top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Levende jord vs. Gjødsel

Jeg jobber mye med gartneren over alle gartnere; Morten Bragdø. Han lærer meg veldig mye, og dette med levende jord er noe jeg har lært av han. Men hva er det egentlig, og har det noe for seg?

Jeg opplevde massiv forskjell på plantene mine da jeg byttet til levende jord. Det første jeg gjorde var å ta to helt like planter, potte om den ene i levende jord, og la den andre stå i butikkjord mens den fikk gjødsel. Nesten ett år senere filmet jeg forskjellen. Den store er den som stod i levende jord, den lille er den som stod i torv og gjødsel.


Det de fleste ser ut til å glemme dersom plantene ikke trives, er hvor planten henter sin trivsel fra. Fra jorden! Jeg bruker kun levende jord. Helt uten gjødsel. Vi kaller dette for #godvårmetoden. Navnet kommer fra nettbutikken til Morten, godvår.no, hvor jeg handler alt jeg trenger til mine planter.

Hva er #godvårmetoden? Det er å gjøre planter på plantens vis, ikke på ditt vis. Det viktigste i #godvårmetoden er at vi aldri under noen omstendigheter bruker gjødsel. Dette kan overraske mange, og vi forstår dere. Vi skal prøve å forklare det enkelt; gjødsel går inn i plantene og får de til å vokse fort. Dette er ikke naturlig for planten, og det som oftest skjer er at plantenes immunforsvar svekkes, noe som åpner de opp for sykdommer, og ofte dør plantene mens du lurer på hva du har gjort feil.

Vi bruker ikke gjødsel. Vi bruker levende jord. Altså Ø-kompost. I denne levende jorden finnes det bittesmå mikroorganismer som gir planten akkurat den næringen plantene dine trenger. Disse mikroorganismene derimot, de trenger mat. Den maten heter Lupin & HønePøne. En miks vi har laget som er helt naturlig, og gir de sunneste, sterkeste og flinkeste plantene, helt uten sykdommer.

Så, har du problemer med plantene dine må du først svare på dette spørsmålet; står planten din i god, levende jord full av herlige mikroorganismer? Er svaret ja, så er neste spørsmål; får disse mikroorganismene riktig mat? Og til slutt. Får plantene dine godt vann og riktig lys?

Dersom du må svare nei på enkelte av disse spørsmålene vil vi anbefale deg å potte om plantene dine fort som en fei.


4 241 visninger5 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page