top of page
Søk
  • nfl401

Min favoritt: Sølvranke

Sølvranke, eller Scindapsus pictus om du foretrekker latin. Er en fascinerende, tropisk, klatreplante med flotte sølv spettede blader og fine mønstre. Planten gjør seg så fint i ampel eller i en potte høyt på veggen, sølvranken brer seg over kantene og gir fint spill.

Lys: Denne planten trenger ikke så mye lys, unngå ihvertfall direkte sollys! Heng den gjerne i ett lyst og fint hjørne eller ved et nordlig vindu. På vinterstid kan den trenge litt mer lys, og bør gjerne flyttes til et vindu. Fukt: Denne planten vil ha høy luftfuktighet. Bruk gjerne luftfukter. Sølvranken kan også trives godt på badet OM du har vindu og godt lys der. Pass ekstra godt på å plasser den unna trekk og varmepumper.

Vann: Sølvranken bør tørke godt opp mellom hver vanning, vent heller litt ekstra, enn å vanne mer om du er i tvil. Godt tips med henge planter er å kjenne på vekten på potten. Tung potte betyr våt jord, lett potte betyr tørr jord. Gjødsel: Sølvranken er ikke kresen på gjødselen, men vi i plantemagasinet foretrekker levende jord og pellets. Om du må gjødsle, pass på at du ikke blander sterkere enn hva som står på flasken. Avleggere: Det er veldig enkelt å ta avleggere av denne planten! Bare klipp av en gren og sett i vann til du ser røtter. Planten tåler også godt å bli klippet ned litt, da vil den vokse seg bredere og fyldigere. Sølvranken kan fort vokse seg lang og tynn uten.

Opphenget jeg @nathaliefli har brukt her, kan du nå vinne på instagram her. Men det er også mange andre fine måter å henge opp ampler på. Hva er din plante favoritt? - Nathalie

4 529 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page