top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Ompotting av Clusia 'Princess'

Jeg håper jeg ikke er den eneste som nesten alltid har en "dårlig samvittighetsplante". Du vet den planten som aldri trives helt, og som aldri får noe særlig oppmerksomhet. Min Clusia har vært sånn.


Jeg har en regel om at alle planter som kommer inn i dette huset skal få best mulig stell. Så jeg lærer meg navnet, gjerne både på norsk, engelsk og latin, jeg potter de om, og jeg leser side opp og side ned om stell, hvordan de lever vilt i naturen, og hvor jeg bør plassere den. Dette har jeg gjort for alle mine planter, utenom min stakkars Clusia. Faktisk visste jeg ikke engang at den het Clusia før jeg spurte på Instagram for et par dager siden. Ikke kunne jeg navnet, ikke hadde jeg pottet den om, og den så rett og slett ut til å visne. Bladene som vanligvis skal strutte, var bøyd nedover flere steder. Så, jeg tok meg i nakkeskinnet og pottet den om mens jeg håpte på at utsagnet "bedre sent enn aldri" også gjalt for denne planten.

Da jeg fjernet torven som planten stod i fra butikken, fikk jeg enda mer dårlig samvittighet. Planten har jo stått i null næring, og med dette lille nettet rundt røttene som ofte butikkplanter har.

Jeg fjernet det omhyggelig, la en stein over hullet i terracottapotta, fylle opp med litt sand, og satte så planten tilbake mens jeg fylte på med Ø-kompost (kjøpt hos godvår.no). Jeg vannet den godt, og nå håper jeg virkelig at den skal komme seg. Min dårlige samvittighet er herved ikke lengre min dårlige samvittighet!


Så, hva gjelder stell. Mange nettsider sier at denne vil stå på lyse steder i lett fuktig jord, men de fleste jeg kjenner som har denne sier at den bør stå i skygge og vannes utrolig lite. Hva funker for dere? Google forvirrer meg, så nå tyr jeg til dere! Denne planten går i kategorien lettstelte planter, bare det at min fortsatt lever er i og for seg et under :)

3 663 visninger5 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

5 Comments


Carina Venaas Valbø
Carina Venaas Valbø
Jul 31, 2019

Jeg har også en sånn hjemme. Den har stått på kjøkkenbordet en evighet hvor det er mest skygge, men litt sollys iløpet av dagen. Har vannet den MAKS 1 gang i uken når jeg har vært flink, men ofte har det gått mye lengre tid enn det. Så min erfaring er at den trenger lite vann, og ikke nødvendigvis så mye sollys 😊

Like

Juliane Osmundsen
Juliane Osmundsen
Jul 31, 2019

Hvor kjøper du terracotta pottene dine? Har sett at godvår har noen, er på utkikk etter samme type utseende men bare litt større ☺️

Like

lindahjohansen
Jul 26, 2019

Hhhmmm... ja si det. Jeg syns den sier litt i fra selv med at den ikke blir like spretten i grenene/stilkene. Når den gjør det vanner jeg den. Så det vil jo si at vinterstid kan det gå flere uker mellom hver gang og sommerstid sånn som nå kan det være hver uke.

Like

Belinda Jakobsen
Belinda Jakobsen
Jul 26, 2019

Linda, hvor sjeldent er sjeldent?

Like

lindahjohansen
Jul 26, 2019

Jeg har to slike hjemme...(kremt... de venter på og bli pottet om). De står ca et par meter fra et stort vindu. Og får skjeldent vann. De vokser og de trives godt.

Like
bottom of page