top of page
Søk
  • nfl401

Orkideen har avblomstret, hva nå?

Orkideen jeg skrev om her på Plantemagasinet i vår, har denne uken sluppet de siste blomstene og er nå fullstendig avblomstret. Igjen står to stusslige stilker og noen fine, tykke, grønne blader. Men hva nå?

Det første er: Ikke kast orkideen! De fleste orkideer kan helt fint blomstre igjen, om en bare gir den litt tid og riktig stell og behandling. Tenkte jeg skulle dele med dere, hva jeg gjør med mine orkideer når de av blomstrer.

Ikke kast orkideen!

På bildene ser du det som stod igjen etter siste blomsten var sluppet i dag morges, planten er fortsatt fin og grønn, men de fantastiske, rosa blomstene er nå alle borte. I tillegg har ene stilken tørket godt inn. For da å forhåpentligvis gi planten nytt liv, klipper jeg stilken som er tørket inn helt bort og klipper av øverste del av den andre stilken. Dette er veldig viktig om du ønsker den skal blomstre igjen, mange vet ikke om eller glemmer å klippe stilken, og da er det mye mindre sannsynlig at planten blomstrer igjen.

Etter klipping, er det også viktig å sette planten i et lyst rom, men ikke i direkte sollys. Den vil også trives bedre i et litt kjøligere rom (15 - 16 grader) i denne perioden. Vann den lett ca annenhver uke, pass på at ikke røttene står i vann!

Gi planten tid og kjærlighet i tiden fremover, og før du vet ordet av det, er det igjen kommet en frisk stilk, med mange fine knopper på, og da kan du sette den ut igjen på hedersplassen i stuen, vanne litt oftere og glede deg til blomstene er tilbake!

Har du noen andre tips til å få blomster på orkideen igjen, kan du gjerne kommentere under bildet på instagram eller facebook, så får flere glede av rådene.

Tusen takk! - Nathaliefli4 537 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page