top of page
Søk
  • nfl401

Plante på nattbordet

Vi vil vel alle ha planter i alle rom? Jeg ønsker i hvert fall å spre plante gleden ut over hele huset! Men hvilke planter funker best i hvilke rom? Dette spørsmålet får vi ofte, derfor vil vi komme med råd til gode planter til "de vanskelige rommene" altså mørke rom, soverom, baderom også videre. Først ut er tips til plante på nattbordet:

Slørasparges: Sløraspargesen er den perfekte planten til nattbordet; Ikke bare er den litt lys sky og trives derfor best i indirekte sollys, den trives også best med høy luftfuktighet og ikke for varme rom. På de fleste norske nattbord vil den da få perfekte vilkår for å vokse og trives. I tillegg har den gode luftrensende egenskaper og vil dermed bedre luftkvaliteten på soverommet.

Vann og spray planten med vann et par ganger i uken i vekstperioden, litt sjeldnere i vinterhalvåret. Planten bør aldri tørke ut, aldri stå i vann, men holdes jevnt fuktig. Sett den gjerne bort i et ikke solvendt vindu noen timer på dager du husker det. Følg med etter gule eller visne grener, det er tegn på at den ikke har det bra, får for mye vann, for lite vann eller for lite lys. Fjern gjerne visne grener, da sparer planten energi som den heller vil bruke på å vokse.

Og nyt synet av den nye, grønne stjernen på nattbordet. For Sløraspargesen er virkelig dekorativ og unik, en fryd for øyet. Vi kommer snart med flere råd til planter til "de vanskelige rommene", har du et spesielt rom du lurer på? Send oss en melding på instagram/facebook, så ser vi på det!

2 604 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page