top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Planter til badet

| OBS! Planter og potter er sponset fra Plantasjen. Jeg har reklamesamarbeid med de på min instagramkonto hvor disse bildene også ble brukt | Jeg har alltid hatt lyst på planter på badet, men helt ærlig har jeg ikke hatt peiling på hvilke planter som vil trives på et varmt bad, full av fukt, med lite sollys. Så, jeg tok en prat med jentene på Plantasjen, og de foreslo følgende; gullranke (denne overlever jo absolutt overalt), bregne, asparges bregne, og aloe vera! Og slik ble det hjemme på badet, helt nydelig, i mine øyne.


Jeg kunne gjerne hatt enda mer grønt, planter har en utrolig effekt på oss. Jeg elsker badet vårt, det er koblet sammen med en walk-in som hører til soverommet vårt, så dette er et helt privat bad, kun for oss, noe introverten (og renholderen) i meg elsker. Men, enn så pent badet er, så kjente jeg tok noen dype, deilige åndedrag da plantene var på plass. Endelig føltes det som vårt bad, og ikke bare et pent bad. Skjønner dere?

Mange spør om bambushyllen, den er herfra - og den er på tilbud nå ser jeg - på forhåndsbestillling (dette er en lokal nettbutikk, blir superglad om dere bestiller herfra om dere ønsker, er så viktig å støtte de butikkene lokale nå i disse tider).

Pottene og plantene er fra Plantasjen, kurven her er fra Søstrene Grene (mener jeg å huske, men kan hende jeg tar feil) og de magiske epsom saltene er herfra. Bruker dere epsom salt i badekaret, eller til annet bruk? Helsefordelene er jo utrolige. Du kan lese mer om det her, dersom dette trigget interessen :)


Husk at bregner bør holdes fuktig. De ønsker ikke å tørke ut.

Siden disse plantene her ikke ønsker å tørke ut, kan det være lurt å ha en vannkanne stående på badet - med vann i seg. Jeg kjenner så godt til "vanner neste gang jeg skal inn her", hehe. Vann med én gang! Plantene er så mye penere når de blir ivaretatt :) Vannkannen her var forresten en gave, så jeg vet ikke hvor den er fra. Kurven til toalettpapiret er fra KID. Håndkledene fikk jeg til bursdagen av Kristina <3


Dette er første gang jeg har planter på badet, så dersom dere har noen tips eller triks å komme med så fyr laus! Jeg er ikke en ekspert i verken interiør eller planter, jeg synes bare det er gøy, og jeg elsker å lære av dere!

6 372 visninger5 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

5 komentarzy


maren.grinden
16 kwi 2020

Jeg har en Hoya Compacta på et bad uten vindu, og den trives veldig godt der :) Den har til og med blomstret en gang, og det tar jeg som et tegn på trivsel :)

Polub

stinebeatearstad
05 kwi 2020

Jeg har et dragetre på badet, og det ser ut til å trives godt! Det kommer stadig nye skudd og har sjeldent fått misfargede blader. Det står plassert slik at det får mye indirekte lys, så i kombinasjon med varme fra gulvet og fuktighet fra dusj, virker det som en god kombinasjon😊 Syns bad blir så mye lunere og hjemmekoselig med litt planter🤩

Polub

anita669
04 kwi 2020

Mamma hadde gullranke hengende 1 meter fra peisen å den har overlevde i mange år. Så de er virkelig hardføre.

Polub

Belinda Jakobsen
Belinda Jakobsen
04 kwi 2020

@renate.vollan - jeg har hørt at fredslilje kan funke!

Polub

renate.vollan
04 kwi 2020

Har du tips til oss som ikke har vindu på badet? 😅

Polub
bottom of page