top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Potte om Opuntia KaktusJeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke handle flere planter på en stund. Så besøkte jeg Matilde, datteren til Morten Bragdø som jeg jobber mye med. Matilde er et alvorlig nydelig vesen, og da jeg så at hun hadde en opuntia kaktus som hadde vokst fra tak til gulv på et par år visste jeg at jeg besatt. Jeg måtte ha en en slik kaktus. Jeg lette og jeg lette, og fant først den dere ser til venstre her på en blomsterbutikk i Bryne. Deretter fant jeg to mindre på Rema 1000. Saken var enkel; jeg måtte få disse kaktusene sammen, og jeg måtte få de til å vokse like bra som Matilde sine.


Dette var kaktusene jeg hadde. Tre stk jeg ønsket å sette sammen til én stor:


Så, jeg kalte inn eksperthjelpen Morten Bragdø, og han kom for å hjelpe meg å få kaktusene i jord. Og det var litt av en jobb. Har jeg forstått det riktig er dette oppskriften han brukte på jorden; 50% levende jord, 50% sand, masse løv, masse grønne blader fra naturen. Mix alt sammen og legg masse grønt og løv lagvis (lag en lasagne i potten), fyll på med masse masse vann (husk å ha potte med hull, alltid), og sett kaktusene slik du ønsker. Avslutt det hele med å dekke jorden (åpen jord er åpent sår). Vi brukte et stort hostablad som dekke! Utrolig pent. Her er resultatet etter ompotting:

Og et par uker senere viser den tydelig at den er fornøyd med masse nye skudd.


Og før dere spør; Nei, kaktusen drunker ikke i ompottingen :)

2 822 visninger4 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

4 commentaires


Marthe Kristine
Marthe Kristine
07 févr. 2020

Min er så høy at den knekker. Hva skal jeg gjøre?

Kan du poste nytt bilde av din plante nå? :)

J'aime

Kathrine Nygård
Kathrine Nygård
08 nov. 2019

På tide med en update på den her nå snart :-D

J'aime

Belinda Jakobsen
Belinda Jakobsen
09 sept. 2019

Anneli: Jeg stikker fingeren nedi jorden, så langt ned jeg kommer. Når det er helt knusktørt der nede så vanner jeg, et melkeglass ca :)

J'aime

Anneli Tremyr
Anneli Tremyr
30 juil. 2019

Hvor ofte vanner du din opuntia, og hvor mye vann gir du den da? 🌵

J'aime
bottom of page