top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Slappe blader på Monstera?


Jeg får endel bilder av dere tilsendt som viser at bladene på Monsteraen er slappe. LItt sånn som det bladet jeg holder på bildet her. Mest sannsynlig er det dette som har skjedd; 1. Du ikke vært flink nok med vanning, og planten har gått for lenge i tørke mellom vanning. 2. Planten har blitt root bound, og klarer derfor ikke ta til seg næring eller vannet du gir den. 3. Planten får for lite lys (noe nesten alle planter i Norge gjør, spesielt etter en mørk vinter).


Mener du hardnakket at planten din får perfekt med vann, står i livets beste jord full av næring, og får masse sollys, men likevel har den slappe blader? Da har du kanskje en plante med bugs. Inspisér den!


1. Monstera vil tørke ut mellom vanning, men den vil ikke gå tørr mellom vanning. Skjønner du forskjellen? Ta oss mennesker for eksempel, vi har godt av å kjenne på litt sult før et måltid, men vi vil slite dersom vi må kjenne på den sulten i flere dager. Lær planten din å kjenne, du vil kunne kjenne på jorden når den trenger vann. 2. Er planten din root bound? Løft opp planten fra potten, ser du kun masse røtter? Da bør du forsiktig potte om, uansett årstid. 3. Sett planten din foran et vindu, eller ved siden av vindu dersom det kommer sterk sol rett inn. Med litt tid, og litt tålmodighet, vil nok en slapp Monstera enten bli spretten og flott igjen, eller gi deg nye spretne flotte blad! Det viktigste er å ikke gi opp på planten din.

18 438 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle
bottom of page