top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Slik tar du vare på julestjerna

Ønsker du å ha julestjerna gjennom hele julen er det kun 3 ting du trenger å huske på; Lite vann, mye varme, mye lys. Visste du at den største feilen vi gjør med julestjernene våre er at vi overvanner dem? Julestjerna er veldig følsom mot mye vann, og du vil merke at den slipper bladene sine om den blir overvannet. Mitt beste tips er derfor la planten fortelle deg at den trenger vann før du vanner den. Julestjerna vil henge med bladene når den er tørst (sveip for å se). Prøv å være flink å vanne den før den begynner å henge med bladene. Jeg vanner plantene mine med romtemperert vann, de er like lite begeistret for kaldt vann som vi er for en kald dusj.

En annen feil vi ofte gjør er at vi rett og slett dreper den med kulde! Julestjerna takler ikke kulde eller trekk! Så om du kjøper deg en julestjerne nå i vinter så pass på å pakke den godt inn på butikken før du tar den med hjem. Er det skikkelig kaldt kan til og med turen fra butikken til bilen være ødeleggende. Hjemme plasserer du julestjerna borte fra trekk, på et varmt sted med masse lys. Mykje lys, og mykje varme og voila, du har en nydelig plante så lenge du ønsker.


Er du allergisk? Knip bort knoppene med pollen og se om ikke det vil hjelpe deg (sveip for å se). De fleste er ikke allergisk mot selve planten, men mot pollen som planten har.


Julestjerne heter egentlig Poinsettia og er opprinnelig fra Mexico! I varme land brukes denne ute, hvor den pryder store bed og til og med rundkjøringer. Julestjerne er en av mine absolutte favorittplanter i verden, og til og med i mine yngre dager, før jeg ble super planteinteressert, så kjøpte jeg alltid denne hver jul.


1 056 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page