top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Støtt opp din Monstera

De fleste av oss tenker på Monstera som en liten plante eller større busk, og at den ser ca sånn her ut:

Men, oppi denne planten er det hele 7 store monstera, som lengter etter litt orden. For et par år siden kjøpte jeg en mindre monstera, som jeg delte opp og tok ut én som jeg støttet opp med en bambus pinne. Monstera er en klatreplante som ønsker å reise seg. Slik ser den ut når den får vokse rett opp:


Jeg har brukt bambus og hemp tråd for å binde opp planten. I starten var ikke moderstammen rett, den var helt skjev, så jeg brukte tid på å la den forme seg etter bambusen. Jeg satte planten foran et vindu, og den strakte da alle bladene mot lyset. Det lot jeg den gjøre, jeg snudde den ikke. Planten trekker næring fra lyset, og denne planten vil alltid snu seg mot lyset.

Her ser du hvordan jeg bandt den opp. Nå som den er så stor har jeg to bambus for å holde den oppe. Du kan bruke hva enn du ønsker, du må ikke bruke bambus :)

27 879 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

2 Comments


ellen.stokke
Apr 21, 2020

Takk for mange gode tips :) Var innom Bauhaus i dag og i hagesenteret der fant jeg en monstera jeg selv føler var et kupp. Planta kostet bare 169 kr og ser ut til å være voksen, kraftig moderstamme og store blader med rifter i. Det er også en mindre plante i potta, den har et lite blad uten rifter og et blad som er i ferd å komme ut.

Ettersom den stod i en ganske liten potte valgte jeg å potte den om og jeg satte en platestøtte i potta og har forsøkt å binde den opp etter beste evne. Håpet er å få den til å rette seg ut som din har gjort. Har plassert den ved et…


Like

Stina Harbak
Apr 06, 2020

Takk for mange tips. Prøvd og gjøre det samme med en monstera jeg kjøpte «liggende», og ikke oppreist. Dermed går alle bladene i alle retninger rundt moderstammen når jeg plantet den oppreist. Vet du om bladene trenger hjelp til og få snudd seg lik vei; mot lyset? Om di under hele tatt klarer det?

Like
bottom of page