top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Støtt opp din Monstera

De fleste av oss tenker på Monstera som en liten plante eller større busk, og at den ser ca sånn her ut:

Men, oppi denne planten er det hele 7 store monstera, som lengter etter litt orden. For et par år siden kjøpte jeg en mindre monstera, som jeg delte opp og tok ut én som jeg støttet opp med en bambus pinne. Monstera er en klatreplante som ønsker å reise seg. Slik ser den ut når den får vokse rett opp:


Jeg har brukt bambus og hemp tråd for å binde opp planten. I starten var ikke moderstammen rett, den var helt skjev, så jeg brukte tid på å la den forme seg etter bambusen. Jeg satte planten foran et vindu, og den strakte da alle bladene mot lyset. Det lot jeg den gjøre, jeg snudde den ikke. Planten trekker næring fra lyset, og denne planten vil alltid snu seg mot lyset.

Her ser du hvordan jeg bandt den opp. Nå som den er så stor har jeg to bambus for å holde den oppe. Du kan bruke hva enn du ønsker, du må ikke bruke bambus :)

25 852 visninger2 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page