top of page
Søk
  • Forfatterens bildeCecilie Jakobsen Espeland

Ta en stikling og la den vandre!

God søndag i stuen eller i hagen.

Idag vil jeg fortelle litt om en nydelig liten avlegger jeg fikk for en liten stund siden. For 2 måneder siden ca fikk jeg en Coleus av Belinda. En liten avlegger. Jeg fikk den i en liten potte og den vokste fort litt sånn rett opp. Jeg ønsket at den skal vokse litt utover, så jeg måtte fort kutte den litt ned. Det jeg kuttet av satte jeg i vann, og det var da jeg oppdaget hvor fort den slår rot. Den fikk røtter på bare en uke. Weee. Så da bestemte meg for at denne planten kan mange få glede av.Nå kutter jeg fortsatt av de stilkene som har blitt litt lange og nå sist satte jeg den som dekor i en liten vase på bordet imens den slår rot. Denne lille stiklingen har jeg nå plantet i en liten potte og nå begynner moroa. Denne skal nå gis til en venn, og jeg kommer til å oppfordre han eller henne til å gjøre det samme. Da kan mange av oss ha gleden av en og samme plante.En Coleus trenger en del vann og lys men er ellers super- lett, og ikke minst veldig dekorativ. Min har stått litt ulike plasser her i huset, men nå står nært et vindu og ser ut til å stortrives der. Når solen skinner inn der på morgenen, er den veldig rød og frisk i fargen. Jeg gleder meg til den blir enda større og fyldigere.Hvis du bor i nærheten her i Stavanger, og har lyst på en stikling, så er det bare å melde meg og hente. Skriv i kommentarfeltet hvis du er interessert. Men da må du love å ta en stikling og la den vandre.


Er du glad i stiklinger eller liker du best å kjøpe store ferdige planter? Hvilken plante synes du det er enkelt å ta stiklinger fra?


Klem Cecilie

@cecilieespeland


4 314 visninger10 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page