top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

"Belinda genseren" gjesteinnlegg av mamma <3

Merknad fra Belinda: Har du lyst å betale for oppskriften? Vipps mamma beløpet du føler er passende: 922 58 598. Merk vipps med "Belinda genseren" <3


Det er så mange som har spurt etter oppskrift på denne genseren og siden den er strikket på frihånd så hadde jeg opprinnelig ingen oppskrift, og svaret mitt hver gang Belinda spurte meg om å skrive ned en oppskrift var "senere". Hehe. Nå er "senere" endelig kommet, så her har jeg prøvd så godt jeg kan skrive ned oppskriften på det som nå populært kalles "Belinda genseren". Denne oppskriften passer en medium til large og er oversized.

Garn:

Jeg har brukt Mohrino garn som jeg bestillte på Garnius.no. Bunnfargen, altså hovedfargen er i mørk grå nr 515. Stjernene er strikket i et annet garn som jeg hadde i rest men her kan du bruke gul nr 540 . Midt på stripen på stjernen strikket jeg en kontrast farge, jeg brukte korall nr 562, men det er bare å bruke fantasien.


Til denne genseren brukte jeg 8 nøster grått, 2 nøster gult og ett nøste hvitt garn.


Ermer: Legg opp 40 masker grått på pinne nr 6, strikk 8 centimeter 1 rett og en vrange i vrangbordsrtikk . Bytt til pinne nr 7 , strikk en omgang rett mens du øker jevnt til 50 masker. Strikk så stjernen (se bilde lengre ned av stjerne oppskrift), her skal det ikke økes mer på armen.


Strikk armen så lang du ønsker videre i grått etter du har strikket stjernen, på Belindas genser er ermene 45 centimeter. Hun er 177 cm høy og er en M/L. I siste omgang felles 10 masker midt under ermet.
Bolen:

Legg opp 220 masker i grått på pinne nr 6, strikk en rett og en vrang vrangbordstrikk 8 centimeter. Bytt til pinne nr 7 og strikk videre 30 centimeter eller hvor lang du vil ha den. Deretter felles det 10 masker i hver side.

Strikk alle delene sammen rundpinne nr 7, strikk 2 omganger , begynn så med Ragland felling.

Nå skal du strikke 2 masker sammen når du kommer til sammenføyningen mellom erme og bolen. Det er lurt og sette et merke i hver sammenføyning så det er lettere å følge med. Jeg bruker en annen farge på garnet, gjerne rødt som jeg trer inn mellom hver sammenføyning. I begynnelsen av omgangen bruker jeg en annen farge for å skille begynnelsen av omgangen til slutten om det gir noen mening?


Nå skal det felles, strikk frem til 2 masker før felling, strikk sammen 2 masker, strikk de neste 2, de 2 i midten kalles midtmaskene, og fell de 2 neste. Strikk så den neste omgangen rett, det skal felles annen hver omgang.

Halskant: På Belindas genser felte jeg på siste omgang så jeg hadde 75 masker igjen til halskant. Her og strikket jeg cirka 8 centimeter.

Fest trådene og sy sammen under ermene. Lykke til! Og send meg gjerne en melding om du lurer på noe underveis.


Klem, Wenche, mamma til Belinda.

7 228 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 comentario


janne_m_strom
12 mar 2023

Hei😊Bare lurte på hvor mange nøster brukte du på genseren?

Me gusta
bottom of page