top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Hvordan ta vare på en Strelitzia Reginae

For et års tid siden postet jeg et bilde av min favorittplante i verden; Strelitzia Nicolai. Plantasjen hadde nettopp fått den inn i butikk, og i min iver anbefalte jeg dere å kjøpe denne magiske planten. Hva skjedde? Jo, alle Plantasjen i hele landet ble utsolgt på to dager. Helt vilt. Grunnen til at jeg ble så glad over å se S. Nicolai i butikk, var at jeg allerede hadde en S. Reginae hjemme, og jeg ville så gjerne ha en konge til min dronning. Strelitzia Reginae er ikke veldig lett å få tak i, og du burde ha riktige lysforhold til den hjemme om du vurderer å gå til innkjøp. Slik tar jeg vare på min Reginae.


Lys. Strelitzia vil ha myyye lys. Plasser den en plass den får masse lys hele dagen, men unngå direkte sollys. Fukt. Denne planten vil ha god luktfuktighet, noe vi i Norge sjeldent har i våre hjem. Spray planten derfor ofte (aller helst med regnvann. Sett ut noen bøtter når det regner). Har du en diffuser setter du den med planten! Før den blir for stor kan du også sette den i dusjen en gang i uken eller så, og gi den en skikkelig god dusj! Har planten din brune kanter kan dette tyde på at den trenger fukt. Med det sagt vil Strelizia etterhvert få litt delte tørre blader, noe som er helt naturlig. Vann. Denne planten vil ha mye vann. 2-4 liter i uken når det er varmt og når den vokser. Mindre når det blir kaldere ute. Kjenn på jorden! Stikk fingeren ned 4-5 cm og kjenn etter. Er det tørt der? Da skal den ha vann! Er det kaldt og fuktig? Da venter du litt før du vanner.


Gjødsel. Takk, men nei takk. Stapp noen pellets med Lupin & Høne Pøne 4-5 cm ned i jorden én gang i året. Jeg bruker ikke gjødsel, men levende kompostjord. Lupin og Høne Pøne er mat til mikroorganismene i jorden.


Potte om. Igjen, kjenn i jorden! Når potten kjennes full av røtter må den pottes om. For lite plass hemmer veksten. Øk med maks to pottestørrelser når du potter om.


Potte. - Alltid, alltid, alltid ha potte med hull i. Dette gjør at jorden dreneres og plantens røtter drukner og råtner ikke.

OBS! Store tropiske planter som denne får raskt spinnmidd. Vask bladene nøye og ofte, og følg med. Er du så heldig at du har mulighet til å ta en slik dronning inn i hus, ville jeg ikke nølt, den er helt magisk, og blomstene.. de gir så mye glede!
4 330 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 commentaire


Pia Andersen
Pia Andersen
14 août 2021

Hei, jeg har en Streltzia Augusta eller også kalt Alba tror jeg. denne får hvite blomster.

Min er ikke så stor ennå, 1,15m høy. Skal denne ha samme stell som dine og blir den høy. Er det en dame eller manne plante

J'aime
bottom of page