Søk
  • Belinda J. Ilies

Ta stikling fra din Monstera

Hva med å begynne på årets julegaver nå? Jeg tar stadig bort stiklinger fra plantene mine, bruker de som interiør i perioden de gror røtter, potter de, og gir bort i gave.


I dag ville jeg ta enda en stikling fra en av mine store Monsteraplanter.Det bladet som bøyer seg ut nede til venstre nærmest tagg meg om å få blitt omgjort til en flott plante. Jeg fikk hjelp av mitt bonusbarn til å kutte av en stor stikling. Kuttet ble gjort under luftrot.


Denne monsteraplanten består av flere planter plantet sammen, og du kan se på tykkelsen på stammene at det er en eldre plante.


Stor og flott! Faktisk så stor at jeg kunne skjære denne i to, så ble det lettere å sette den i vann, og jeg får to planter. Jeg tok det andre kuttet hvor jeg har markert med rødt:


Som du ser er det masse luftrøtter og noder her som vil bli omgjort til vannrøtter når de står i vann. Jeg satte mine i en pen vase, og satte vasen ved TV'n. Der får den nok indirekte lys. Jeg bytter vann ca 1 gang i uken. Nå som det er varmt passer jeg på å hele veien fylle på med vann dersom vannet fordamper, slik at vannet alltid dekker luftrøttene på stiklingen.

Slik skal den stå i alt fra noen uker til noen måneder. Når jeg føler jeg har nok røtter, skal jeg oppdatere dette innlegget med hvordan jeg planter den :) Husk å vaske bladene på stiklingene også slik at det holdes rene og kan ta opp næring fra lyset. Når denne er pottet i en fin potte blir det en nydelig gave å gir bort. Lurer på hvem den heldige blir?3,616 visninger1 kommentar

Av: Belinda Jakobsen
Pikant Media AS

Samarbeid: 

96215231_1608550862652977_82718626628165