top of page
Søk
  • Forfatterens bildeTante Linda

Tante Lindas hage

Jeg har alltid vært over gjennomsnittet interessert i hage, og hang etter min mor rundt på hagesentre på jakt etter planter og frø.


Da jeg flyttet inn her, var det ikke annet enn et jorde bak huset. Og noen gamle frukttrær plantet på 60 tallet. Så jeg fikk en inn lastebil som dumpet en jordhaug  midt ute på jordet (som etterhvert ble til en plen) og stappet det full av stauder i alle fasonger! Jeg er kanskje ikke den mest organiserte, jeg planter det jeg liker og litt impulsivt her og der. Men det blir VAKKERT rotete med blomster i alle farger, fra tidlig vår til sen høst. Jeg er staude entusiast, for de kommer opp hvert år. Sommerblomster er ikke helt min greie, de dør ofte . Men stauder derimot, er trofaste år etter år :) Jeg har sikkert brukt 15-16 år på hagen min, noen planter har død og nye kommet til. Noen har jeg sikkert tatt livet av også. Men man lærer mens man går, og det er noe av det morsomme. 


Mitt siste prosjekt, (som har tatt et par år, og ennå ikke er helt ferdig) er hagedammen min! Har alltid ønsket meg en hagedam! Da jeg begynte å gjøre drømmen til virkelighet, forstod jeg at her var det mye jeg ikke kunne....og mye jeg måtte lære! Jeg googlet og googlet sikkert i 2 år før jeg fant ut at jeg måtte bare hive meg ut i prosjektet.  Jeg endte opp med en plantedam, 2.5 ganger 2.5 mtr, og dyp nok på midten til å plante en vannlilje, dvs 60 cm. Jeg gravde og gravde og gravde....så regnet det...og jeg gravde. Så fant jeg ut at jeg måtte søke kommunen....og der kom brønnloven inn i bildet. Og nabovarsler.


Og jeg tenkte, "HVA HAR JEG BEGYNT PÅ"

Helt til jeg fant ut at siden jeg bare skal ha planter i, og den reelle dybden på vannet ikke er mer enn 20 cm.....trengte jeg ikke søknader eller nabovarsler.  Nå er den vakkert rund, jeg fikk med mannen og fant runde steiner til å ha i små hauger rundt kanten på innsiden, med plass til vannplanter og sumpplanter. De må jeg bestille, når de kommer for salg om 2-3 uker til.  Vi kjøpte filterpakke og kvalitets damduk fra Aquaworld, og alt vi trengte for å komme igang. Jeg kan si at det var mye mer arbeid enn jeg trodde....men verdt det!


Nå gleder vi oss til pumpen er i gang, og ny hagebenk er på plass . Så skal jeg sitte der og lytte til vannet som sildrer, med kaffekoppen, på stille grytidlige morgener. Må bare bli ferdig med den først....:)


Her er to bilder fra sommer 2019.
- Tante Linda

1 622 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Cecilie Jakobsen Espeland
Cecilie Jakobsen Espeland
Apr 12, 2020

Vakkert:) velkommen inn på bloggen- dette blir så gøy atte:)

Like
bottom of page