top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Ta vare på din grønnrenne

Mange tror kanskje at kaktuser er de letteste plantene å ha i hus. Jeg sier meg fullstendig uenig, etter å ha drept endel kaktuser i mitt liv vi jeg påstå å si at kaktuser kan være en litt vanskelig plante å forstå seg på i vårt nordiske klima. Heldigvis finnes det planter for deg som gjerne vi ha litt grønt rundt deg, men som kanskje ikke har de grønneste fingrene. Hallo, grønnrenner! Denne planten skal det visstnok være nærmest umulig å ta livet av, og slike planter liker vi.


Kan vi bare først stadfeste én ting: alle planter (gjenta etter meg; alle planter) må stå i krukker med drenering, dvs hull i bunn. Planter drikker fra bunn, og spiser fra topp. Har du ikke drenering i potten vil røttene bli stående i vann og så råtne. Du kjenner gjerne på jorden på toppen av planten og den kjennes tørr ut, selvom røttene gjerne bader i vann på bunn, så vanner du litt til, og røttene fortsetter å råtne. Det er dette vi kaller å "drukne en plante". Setter du derimot en grønnrenne i en potte med god drenering, skal det godt gjøres å drepe den. Denne grønnrenna kjøpte jeg for et halvtårstid siden på Meny, et spontant kjøp der altså. Jeg satte den i god, levende jord, og wow som den vokser.


Jeg har tatt av noen avleggere fra den, men etter å ha sett på google hvor vakker den blir når den bare vokser vilt, lot jeg være og lar den nå bare vokse. Jeg klarer ikke lengre følge med på nye skudd, det går så fort!

Stell & Vanning: Planten tåler fint å tørke ut, men om du skal være ekstra god med den holder du jorden fuktig. Lys: Igjen, denne tåler det meste, bare ikke direkte sollys. Indirekte lys eller lett skygge er ideelt, men den tåler også mørkere steder. Har du den stående mørkt kan det dog være lurt å ta den ut i bedre lys ca én gang i mnd (snakker her av egen erfaring). Husk at alle planter VIL ha lys, så det at den tåler å stå på mørkere steder betyr ikke at den har det veldig bra på mørkere steder, om du forstår forskjellen? Ompotting: Denne planten vokser fort. Veldig fort. Så det kan være lurt å følge med på potten, den må nok pottes om fortere enn dine andre planter! Avleggere: Ser du alle de små babyene som henger ned langs planten? Det er avleggere. Klipp de av og sett de rett i jord. Dette er nok den letteste planten i verden å ta avleggere fra! Funfacts om grønnrenner (Chlorophytum): Denne grønne herligheten tar opp skadelige stoffer og partikler i jorden, samt avgir vanndamp. Det gjør luften hjemme hos deg enda bedre!

Grønnrenner er ikke giftige for sultne katter.

5 773 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page