top of page
Søk
  • Forfatterens bildeBelinda J. Ilies

Slik unngår du solbrente planter

Her forleden dag gjorde jeg en feil jeg har gjort mange, mange ganger før. Jeg bare måtte se om min Coleus ville tåle å stå ute i det fine været vi opplevde på Sørlandet, og jeg passet ikke på å sette planten i skygge fra den sterke solen. Hva skjedde? Jo, planten ble solbrent. Solbrente blader kjennetegnes som hvite eller grå flekker på bladene.

Hva gjør du når planten er solbrent? Prøv å ikke vann planten for mye, uten å tørke den ut. Varmen kan ha satt noen skader på røttene, og for mye vann nå kan forårsake rot råte.


Du kan klippe av de solskadede bladene.


Ikke gi planten gjødsel. De solskadede bladene vil aldri bli fine igjen, men planten dør ikke. Sett planten din en plass den får godt med lys, men ikke direkte solstråler på bladene av den sterkeste sola. Last ned en kompass app på telefonen din, og finn ut hvilket vindu som er sørvendt. Hold plantene borte fra dette vinduet fra mars-oktober, her er solen alt for sterk for bladene som er vant med lite sol fra i vinter. Solbrente blader vil det nok komme mye av nå fremover, så det er på tide å sjekke hvilke planter som nå må flyttes lengre inn i rommet!

7 368 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page